Tvätt eller kravall?

Eftersom jag skriver detta vid den här tiden så förstår ni nog att jag och Lina valde att tvätta nu istället för att gå på kravallen. Det är ju i och för sig bara en vanlig tentakravall, men tydligen var det över 800 biljetter sålda, och fler såldes säkerligen nu ikväll. Hade varit roligt, roligare än att tvätta iallafall... Men tre fester i rad är väl inget man rekommenderar direkt. Eftersom vi nu ska till Angelica imorgon och Norrköping på lördag så kunde vi faktiskt vara utan denna kravallen =)

Sen måste jag förövrigt bara nämna att jag är väldigt stolt över mig själv. Jag har lyckats med det (nästintill) omöjliga; sätta ett VG på en biokemitenta. Det trodde jag aldrig. Det borde inte ha hänt. Det är som att säga att Färjestad inte kommer till slutspel... För det vet ju vilken människa som helst att dom gör. Men men, nu är den kursen avklarad.

Mer än så har det väl inte hänt sen sist jag skrev. Efter helgen kommer det såklart bilder m.m. Håll utkik ;)

Sen måste jag bara säga Grattis till Dario, min bror. Starkt att gå vidare till nästa uttagning i hockeyn! =)

Ska avsluta med dagen citat, även denna gången är det Lina som står för de:
 
Lina: "Jag går fan inte upp innan jag vaknar.."

Ibland blir jag rädd för henne ;)

Sanne


Liv i Berga

Jag vill bara börja med att säga att det borde vara förbjudet att gå upp tidigare än 10 på lördagar (och söndagar såklart). Tidigt uppgång var någonting jag, och resten av lagkamraterna, fick uppleva igår iallafall. Jag kan säga att jag hade gjort rätt mycket för att få stanna kvar i sängen den morgonen! =)
Samling vid 9.00, bilresa till Motala, match 10.45. Matchen slutade, som de senaste matcherna, med förlust. Riktigt tråkigt, och för tillfället så känns det som om det inte går att göra någonting åt det. Jag tyckte inte att dessa tjejer vi mötte var så bra. Vi har säkerligen skickligare spelare, men vi funkar inte som lag helt enkelt. Men men... Nu släpper vi detta och tänker framåt istället. Matchreferatet skrivs någongång nu i veckan och finns uppe på IBF:s hemsida, som vanligt.

Vi kom hem runt 13-tiden, käkade mat, sen var det dags att göra sig iordning inför Angelicas inflyttningsfest. När jag och Lina var klara började vi förfesta själva lite smått. Allting gick enligt planerna, martini, shoots och fia med hutt. Lina fick storstryk... =)

162171-1

Uppladdning med lite av varje.. =)

162171-3162171-2

Jag och Lina i någolunda nyktert tillstånd, fortfarande hemma hos oss!

Tänkte lägga inte skriva så mycket om festen hos Angelica, utan lägga in några bilder istället. För en bild säger ju mer än 1000 ord, eller hur det nu är visa personer brukar säga! =) Men det var en grymt rolig fest. Jag har helt ärligt inte haft så roligt på ett bra tag. Vi brukar vara väldigt bra på att dansa när vi går ut, men igår var det inget sådant alls, utan det blev istället mycket snack med många trevliga människor! =) Lära känna nytt folk är aldrig fel! Det är en sak som är säker =)

162171-6
162171-5

Angelica och Kalle till vänster. Jossan till höger.


162171-7

Annso gillar sin tunga ;)


162171-8

Poängkungarna i IBF, bröder! =)

162171-9

Martin normal, Andreas ehm.. också normal? ;)

162171-10

Jag och Jossan

162171-11

Olle, ingen har någonsin påstått att skåningar är smarta/vettiga! =)

162171-12

Lina och den "vettiga" skåningen.... Vi befinner oss på någon krog nere på stan.

162171-13

Andreas försöker se nykter ut... ;)

Det finns såklart fler bilder, så vill ni se mer får ni säga till så skickar jag! =)

Vill avsluta med att säga tack för igår! =)


Ordval

Då var det dags för ny termin, nya kurser och nya förväntningar. Våren kommer mestadels bestå av plugg, men även en del festande. Alltså kommer den här terminen se ut som alla andra terminer och tur är väl det! =)

De nya kurserna va ungefär som jag trodde, lite halvsega, så många timmar kommer gå åt till böckerna. Men så säger man ju varje gång, och det blir alltid som det brukar bli. Man får sitta och råplugga en vecka innan tentan. Men vem har sagt att det inte funkar? Tycker att det funkar bra! =)

Innebandyträning idag, även den var precis som den brukar; seg med massa styrka, skott och passningsövningar. Min tränare är dock lite knäpp ibland, men det får han vara. Jag orkar för tillfället inte lägga ner någon energi på honom =) På lördag är det match i Motala, så det blir till att fokusera på det nu!

Jag vill även passa på att önska alla som skriver tentor nu den här veckan LYCKA TILL!

Som ni kanske märker så har jag inte så mycket att skriva för tillfället, men någon dag nu framöver (troligtvis efter nästa torsdag) blir det lite bilder, mer skvaller och några sköna citat! =)

Men jag ska avsluta detta blogginlägg, som vanligt, med Dagens citat:

Lina: "Då hinner jag bli avsugen på det..."








Puckobarn

Idag hände det är rätt läskig grej. Jag kan säga att jag blev väldigt rädd, och det är inte ofta jag är rädd (vill jag själv tycka iallafall). Jag och Dario (min bror) står och pratar, sen när jag vänder mig om och ska gå därifrån så säger han:

- Du vet om att du har en spindel på tröjan va? Snart har du den i nacken...

Jag fick panik, alltså verkligen panik! Börjar skrika och hoppa. Dario höll på å dö av garv... Mamma hörde att jag skrek så hon blev ju såklart orolig och sprang dit med en gång. Även hon började asgarva..
Detta brydde jag mig såklart inte om, för jag hade ju en spindel på mig!!! Jag lyckas till slut komma fram till att jag måste ta av mig tröjan, och precis när jag fått av mig tröjan säger Dario:

- Hur ska du nu veta om spindel är kvar på tröjan eller om den är på kroppen eller i håret?

Jag blir ännu mer stirrig (om det nu är möjligt) och springer in på badrummet, sliter av mig kläderna och hoppar in i duschen.

Kan säga att jag fortfarande känner att det kliar överallt på kroppen, men mamma har förklarat för mig att det inte kan vara någon spindel kvar på kroppen efter en dusch, så jag får väl tro på henne.

Annars är väl inget annat intressant som hänt idag. Jag har lagat mat, städat, kört runt på Dario, tvättat mina nya fina sängkläder, kollat på hockey med Tessa och kollat på en skitkass film med familjen.

Imorgon blir det ännu mer hockey. Dario spelar mot Linköping hemma och jag har lovat att stå i ishallens kiosk. Snällt!

Dagens citat:

Dario förbannad på mig:
  "Din kossa"
Pappa blir arg på dario: "Så säger man väl inte till sin syster?!"
Dario inser allvaret och försöker lätta på stämningen: "Okej, kalv då?"


15-åringar alltså...

Sanne



Biokemi

Jobbigaste kursen jag läst... någonsin! Jag behöver "bara" klara den här 3p-tentan sen så har jag 10p biokemi avklarade. Lär väl behöva läsa lite mer biokemi sen i trean, men det är då det. De nästkommande kurserna som drar igång den 17/1 är Fysikalisk kemi 2 (spektroskopi) och Matematik B! Ser fram emot dem! Lite (läs: mycket) roligare än den här skit-biokemikursen!

Nej, nu ska jag sluta klaga och sätta igång att plugga istället. Kanske sova en liten stund först... Vore ju väldigt skönt =) typ plugga i sängen.. haha! =) Så får det bli!

Måste bara nämna att Lina har på mindre än 24 timmar lyckats säga så mycket knäppa saker så att jag inte ens kommer ihåg dem ;) Starkt jobbat!

Var förövrigt väldigt roligt att träffa Sanna och Emma idag! =)

Sanne

152 kanelbullar

Kl. 09.00 piper mobilen. Jag, helt nyvaken, försöker förstå vad det är som händer egentlingen. Efter en stunds krångel och letande efter mobilen hittar jag den och ser att EMMA SANDIN fyller 23 år idag! GRATTIS TJEJEN!! =) Har självklart ringt och grattat henne, så att ni inte tror att jag är så otrevlig och bara grattar folk i min blogg!

Annars har det inte hänt så mycket mer idag. Jag har försökt göra gamla tentor (har tenta på onsdag), men det har inte gått så bra men jag lyckades iallafall göra tre uppgifter idag... Visst har man lite ångest, men det är inte det som är det viktigaste i livet för tillfället =)

Sen får jag ju inte glömma och berätta att jag bakat en hel del idag, bl.a 152 stycken kanelbullar! =) Tur att mamma har degmaskin, annars hade jag aldrig fixat det!

På söndag åker vi (jag och Lina) tillbaka till Linköping, till våran härliga lägenhet. Har saknat den faktiskt, men det kommer nog inte vara så roligt när man kommer in och inser att man måste damma snarast möjligt för att inte dö av alla nysattacker. Men det får man försöka ta tag i efter tentan någongång. Det får helt enkelt bli en superstorstädning. =)

Sen den 17/1 drar det igång två nya kurser för oss kemister. Matematik B och Fysikalisk kemi, spektroskopi. Inte sådär superkul kanske, men helt klart tusen gånger roligare än biokemin! Så jag är positiv, och jag ser framemot den nya terminen!

20/1 match i Motala, på kvällen har Angelica (lagkompis till mig, Lina och Sanna) inflyttningsfest, så det blir till att gå på den! =) Det ser vi framemot, helt klart!

25/1 första kravallen den här teminen. Kommer bli ös, sprit och ännu mera ös (eller sprit?)!

Nu insåg jag att jag, faktiskt, bara har massa fester inplanerade framöver så jag lägger ner detta.. ;)

Vill dock avsluta detta blogginlägg med dagens citat, och som många gånger tidigare så kommer detta, lite udda citat, från FilFak, SVP, Pontus (ja, vad ni själva vill):

"Tycker nog att ange graden av godhet med hjälp av begreppet 'godhetskoefficient'  är väldigt logiskt faktiskt! Vi skulle lika gärna kunna mynta enheten nu också, och den blir således, SGF (Sjöbergska Godhets Faktorn)."

Läskigaste drömmen ever!

Inatt drömde jag något jättelustigt. Jag satt på ett fik nere på stan (Linköping), sen började ett satanistband spela utanför. De sjöng och skrek och slet av sig huden.......... Ingen på fiket verkade bry sig mer än jag. Jag satt där och var jätterädd, och vågade absolut inte gå ut från fiket! Sen så skulle de helt plötsligt stänga och alla människor går ut och jag får panik. Till slut får ävn jag gå ut, och precis när jag går ut slutar satanisterna spela och kollar på mig. Jag blir såklart jätterädd och börjar springa ifrån dem, men när jag vänder mig om så ser jag att de går efter mig och spelar/sjunger på sina satanistlåtar. Även nu sliter en av männen av sitt ansikte. Jag springer och springer och efter ett tag så lyckas jag springa ifrån dem. Spinger in i någon stor hall med bara massa toaletter (säkert 100 stycken). Låser in mig på en av dem. Sen efter ett tag hör jag att det kommer in massa folk och de stannar precis utanför min toalettdörr.. Det blir helt tyst och det var tyst väldigt länge... Så jag antog att de hade gått därifrån. Jag låser upp dörren och öppnar den några centimeter för att se om det var någon där inne.. självklart så står det massvis med satanister med yxor å gevär och väntar på att jag ska komma ut.. Sen började min mobil tjuta.. SMS.. och jag vaknar! PUH!! Ikväll ska jag inte gå och lägga mig alls, tänk om de väntar på mig fortfarande..

Sanne

Välkommen Sanne!

Jag fick helt enkelt ge upp till sist. Härmed har Sanne ett bloggkonto. Man kan ju fråga sig vad jag ska med det till, och helt ärligt så finns det inget bra svar på det. Kanske är det så att det finns en och annan som är intresserad av Sannes liv, och finns det inte det så spelar ju inte det någon roll egentligen.. eller?
Men nu kan iallafall de som är intresserade läsa om vad som händer i  skolan (tekfak rules), innebandyresulteten, de senaste festerna (kanske dyker upp en och annan bild) osv. 

Men ikväll lär det inte bli någon information.. Skriva om att man är magsjuk och febrig är nog inte så intressant.. =) 

Sanne